Re: kniha jízd
knihu jízd dopsat !! i když jednatel zodpovídá za vše - tak je účetní, která vede účto a má taky zodpovědnost - přece na doklady na FU zodpovědný zástupce je jednatel, ale píšete, že doklad zpracoval - Vaše jméno
- seďněte a pište knihu jízd - taky jsem převzala firmu a musím dopsat knihy jízd 3 roky nazpět na 6 aut pro případnou kontrolu z FU - šéf mi za to slíbil speciální odměnu - to jsem zvědavá co z toho vyleze /čokoláda za 25,-Kč/
99999999999999999999999999999999999999999999999
Chtělo by to alespoň "čuchnout" k D-22:
22. Pro účely uplatnění daňových výdajů na pohonné hmoty podle § 24 odst. 2 písm. k) zákona, pokud správce daně nestanoví jinak, vede poplatník evidenci jízd tak, aby takto vynaložené výdaje mohl prokázat. V evidenci jízd jsou uváděny minimálně tyto údaje: datum jízdy, cíl jízdy, účel jízdy, ujeté kilometry. Dále poplatník vede údaje o typu vozidla, registrační značce (státní poznávací značce), stavu ujetých kilometrů k 1. lednu (případně k datu zahájení činnosti nebo zahájení používání vozidla) a k 31. prosinci kalendářního roku (případně k datu ukončení činnosti nebo ukončení používání vozidla).
aby nebylo ďyvení až berušky "vyhází" fšechny výdaje na PHM
(pochopitelně i DPH) a možná i odpisy a podobné drobnosti.
Už pomalu píšu knihy jízd - no je to paráda
ale tohle jsem už zažila i u jiné firmy - zavolali z Fu, že přijdou na kontrolu - tak jim bylo řečeno, že musí počkat aspoň 2 měsíce - a vše se dávalo do pořádku včetně knihy jízd - bylo to otřesné - ale po kontrole nakonec FU ještě peníze vracel
>>>>>>>>>no jo knihu jízd má psát řidič - ale v té firmě
>>>>>>>>>kterou
>>>>>>>>>jsem převzala
>>>>>>řidiči nic nepíší
>>>>>Takze za ne delate jejich praci?
>>>>aby nebylo ďyvení až berušky "vyhází" fšechny výdaje
>>>>na PHM
>>>>(pochopitelně i DPH) a možná i odpisy a podobné
>>>>drobnosti.
>>>>
>>>Vladimíre D-22 už mám očuchaný :o)
>>*************************************
>>Ale kuš paní mirko ! "Očuchávat" by měly 111111 a
>>Irena62
>>hned by byla menší sranda
>
>No pane Vladimíre, když ony si některé účetní myslí,
>že je jejich povinností dodělávat práci za každého
>Jouzu, který v tom má chlívek.
>No ať si každý nakonec dělá co chce..... Třeba
>švindluje a falšuje účetní doklady.
A berušky jsou potom dost divoký, když porovnají doklady od pump
(časy, datumy a místa čerpání a množství) dle dokladů v peň. deníku s "vytvořenou" Knihou jízd a vyjde pohádka o tom, jak do nádrže u FABKY bylo načerpáno v jeden den od 8 do 14 hod 140 lt
v okrese Trutnov a Fabka jela dle Knihy jízd od 5 do 17 hod Prahu a zpět. To je potom radosti. Berušky jsou také lechtivé na seznamy
jízd dle Opakovaných jízd firma-banka, firma - berňák, OSSZ VZP
a pod. a když vytknou že na těch trasách byla někde objížďka nezaznamenaná v Knize (stazce, puťovce) to je radosti jak v pivním potrubí .......
Ano, naprostý souhlas..... a taková "snaživá naivní" účetní potom místo té čokolajdy zmiňované v úvodu tohoto vlákna dostane ještě
(teď nevím jak se to řekne slušně) seřváno, že to podělala......
Také se berušky specializují na kontrolu stavu tachometru na fakturách za opravu auta a ejhle, ono nám to nesouhlasí se stavem tachometru ten den v knize jízd...... a tak :o)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
8. 11. 2016 11:09
Jsem ve firmě krátce a zjistila jsem, že není vedena kniha jízd.
Auto, které firma má, je napsáno na firmu ale využívá jej majitel k veškerým cestám tedy i soukromým.
Na můj dotaz - proč není vedena kniha - mi nebyla dána prakticky žádná odpověď.
Mám to vůbec řešit ??