Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
1. 10. 2005 17:51
Prosím o radu – dne 27. 7. 2004 jsme vystavili fakturu (částka 116.000 Kč, z toho DPH 18.580 Kč). Faktura nebyla dosud proplacena, nyní došlo k jednání, kdy jsme se dohodli na faktuře nové (částka 44.500 Kč, z toho DPH 7.100 Kč), dřívější faktura se ruší.
Chci se zeptat, jakým způsobem mám vyřešit opravné přiznání DPH (účtujeme v podvojném účetnictví, částka DPH 18.580 Kč byla do přiznání DPH 3q / 2004 zahrnuta).
Slyšela jsem, že mám provést opravné přiznání DPH 3q / 2004, ale nevím, jakým způsobem, účetnictví je již za tento rok uzavřeno a účetní program mě již zpět nepustí.
Opravné přiznání DPH se má vystavit na částku 18.580 Kč a částku 7.100 přiznat v tomto zdaňovacím období nebo opravné přiznání vystavit jen na rozdíl tj. 11.480 Kč a částku 7.100 Kč v tomto období nepřiznávat?
Předem děkuji.