Re: Odpočet DPH za nákup ve Francii
Měl by tomu francouzskému dodavateli sdělit své DIČ a že je plátce DPH. Dostane fakturu bez francouzské DPH a pokud je to zboží s nárokem na odpočet, provedete samovyměření, daň na výstupu uvedete na ř. 3,4 daňového přiznání a nárok na odpočet do ř.43,44.
Záleží na účetním programu, jak se samovyměření provede....
Pokud by v ČR nebyl nárok na odpočet, uděláte také samovyměření ale s tím, že daň pouze odvedete na ř.3,4
Re: Odpočet DPH za nákup ve Francii
Moc Vám děkuji, ale jak on sdělí dodavateli, že je plátce DPH, jak to prokáže nebo co musí pro to udělat, aby to prokázal. Musí se někde registrovat nebo vůbec nevím, jak toto se zařídí. Samovyměření pak chápu, ale ta průkaznost plátcovství ve Francii. Prosím, poradíte mi? Děkuji. Kikadika
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
10. 11. 2016 8:38
Dobrý den, prosím poradíte mi, co všechno musí udělat OSVČ, plátce DPH, nemá datovou schránku, vede DE a potřebuje jednorázově nakoupit zboží ve Francii cca za 3 000,- EUR. Rád by si odečetl / nárokoval odpočet DPH, prosím o radu, nemám s tím vůbec zkušenost, kde a jak se registrovat, jak účtovat. Něco jsem si na stránkách FÚ načetla, ale moc tomu nerozumím. Moc všem děkuji.kikadika