Re: Ukončení činnosti sro a majetek
Děkuji. Takže lepší bude nejdříve byty dokončit, prodat a potom likvidace sro, jestli to dobře chápu.
Nebo by byla možnost, abych nedodělané byty odkoupil jako jedniný společník a potom sro zlikvidoval? Byty bych po dokončení prodal jako FO. Je to takhle možné?
Proč chcete společnost likvidovat?
Je to proces komplikovaný a také velmi dlouhý.
Možná byste měl nejprve zkoumat dopady DPH a také prodej fyzické osobě (osobě spojené za obvyklou cenu) a také časové testy pro zdanění.
Nechci dále podnikat. Nevyšly mi žádné další projekty a dostal jsem nabídku jako zaměstnanec. Ale pokud je to tak složité, raději byty ještě dokončím a prodám, pak společnost zlikviduji. Nemám žádné pohledávky ani závazky, jen ten nedokončený majetek a automobil.
Při prodeji bytu musím odvést 15% dph, daň z převodu nemovitostí (to mohu zahrnout do nákladů?) a daň z příjmů? Čili Prodejní cenu mi snižují veškeré náklady na pořízení včetně nákupu vlastnických podílů v bytovém domě? Je to tak?
Děkuji za rady.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
13. 11. 2016 13:23
Dobrý den, prosím o radu, sro rekonstruovalo dvě bytové jednotky, uplatňovalo si nárok na odpočet dph. Byty ještě nejsou dodělané a zkolaudované. Pokud by teď sro ukončilo podnikatelskou činnost, co by se dělo s bytovýma jednotkama? A co s dph? Museli bychom něco dodaňovat?