Re: Ještě jednou životní pojištění
Už jsem tu dlouho nebyla, takže nevím co Vám kdo poradil, ale my to děláme tak, že se to NIKDE neobjevuje (sami si uděláme poznámku na mzdový list a to je vše). Pojistné jde přímo z našeho účtu na účet pojišťovny. Prošlo to i kontrolou na OSSS. Paní mi tam řekla, že takto je to v pořádku, a že pokud by to šlo přes výplatnici, tak by to bylo jiné (i kdyby zaměstnanec ty peníze fyzicky nedostal, jen by se mu to strhlo ze mzdy).
Re: Ještě jednou životní pojištění
jsou to jiné dávky ke mzdě
ossz je to jedno pokud to neovlivňuje vyměř.základ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
3. 10. 2005 7:38
Dobrý den,
v příspěvku níže jsem se ptala, zdali, když zaměstnavatel platí za zaměstnance životní pojištění, uvádíte toto na výplatních páscích a mzdových listech. Odpověď byla ano z důvodu, že tento příjem patří do příjmů, které jsou rozhodné pro poskytování dávek SSP.
Pročetla jsem zákon o SSP, ale nějak se mně to tam nepodařilo najít. Můžete mě prosím odkázat na příslušný paragraf.
Děkuji.