Re: Brigáda
Pokud odejdete bez ukončení riskujete, že zaměstnavateli způsobíte škody, které po vás může vymáhat. Chce to
vše dobře rozmyslet a zvážit v jakém provozu pracujete.
Jinak pokud vás zaměstnají dočasně jako brigádu, tak si to dohodněte tak, aby za vás odváděli i pojištění. Ta možnost tu je,
ale musíte si o to říci, protože pro zaměstnavatele by bylo lepší nic neodvádět. A pokud by jste to odváděl vy bylo by to pro vás nevýhodné.
Re: Brigáda
Pokud jde o to odvádění nebo neodvádění pojistného - záleží na tom, jakou s tou druhou firmou na tu přechodnou dobu uzavřete smlouvu. Pokud to bude dohoda o provedení práce, pak z té se NIKDY neodvádí pojištění. Pokud půjde o dohodu o pracovní činnosti nebo vedlejší pracovní poměr, pak z těch se pojištění odvádí a sráží ho a odvádí zaměstnavatel.
Jak to ale hodláte vyřešit s tím hlavním zaměstnavatelem? Jestliže přestanete docházet do práce, napaří Vám neomluvenou absenci, za každý den áčka pokrátí nárok na dovolenou o 1 - 3 dny, tzn. peníze za přečerpanou dovolenou po Vás bude chtít zpět, stejně jako zdravotní pojištění za dny neoml. absence.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
3. 10. 2005 9:09
Zaměstnavatel se mnou nechce ukončit pracovní poměr. Dal mi dvouměsíční výpověddní lhůtu. Protože se celý rok ke mě i ostatním zaměstnancům choval nekorektně( výplaty i 2 měsíce pozadu) našel jsem si práci kde musím nastoupit okamžitě. Jsou ochotni mě na ty dva měsíce zaměstnat brigádně a pak na stálo. Zajímá mě jestli z této částky budou za mě odvádět soc. a zdravotní pojištění nebo jestli se o to mám postarat sám. Výpověď pro porušení zakoníku práce jsem nemohl podat protože zaměstnavatel poslední výplatu stihl vyplatit včas, ale už jim nevěřím.