Re: převedení zaměstnance
Přesně tak. U sociálky je možný normální převod zaměstnance na základě dohody mezi končícím zaměstnavatelem a přebírajícím za-telem,. Sociálka má svoje formuláře těchto dohod. U sociálky také ukončíte registraci za-tele. U ZP musíte odhlásit a u nového přihlásit. Pokud končíte tak i u ZP ukončit registaci za-tele. Mám stejný případ u zaměstnankyně na PMD, kdy za-tel končí kvůli EET ke dni 30.11.2016.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 11. 2016 15:38
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem FO a mám jednoho zaměstnance. Ukončuji podnikání. A chtěla jsem se zeptat na postup při převedení zaměstnance na nového zaměstnavatele. Vím, že pracovní smlouvy nové být nemusí, ale jak teď na úřadech. Musím se odhlásit z OSSZ, FÚ a ZP, odhlásím tedy i zaměstnance a nový zaměstnavatel udělá klasicky přihlášky jako zaměstnavatel a potom přihlášky zaměstnance?