Re: Insolvence a střídavá péče
Požadovala bych po ní, ať mi řekne, dle kterého paraagrafu nemí nárok děti započítat do vyživovaných osob. Ona by měla být v zákonech kovaná a pokud by měla pravdu, pak musí vědět i daný paragraf.
Re: Insolvence a střídavá péče
Tak jsem se včera dovolala samotné insolvenční správkyni, v podstatě mi neřekla paragraf, kterého se mám držet, a kde najdu tuto problematiku, místo toho mi řekla, že je tak naštvaná, že si bude na mě stěžovat u našeho vedení a že se teda ještě nesetkala s tím, aby mzdovou účetní učila, jak se počítají mzdy, a že já bych tohle měla jako MÚ vědět a né se ptát jí, takže jsem se nic nedozvěděla. Jediné co mi k tomu řekla, že je přece logické, když mu bylo vyměřené výživné (stejně tak i jeho ex), tak nemá nárok si uplatnit děti v NČ a že jsou " trvale pečující ve společné domácnosti"! Zdůrazňovala to trvale, takže si striktně stojí za svým. Náš právník je jiného názoru a ztotožňuje se s mým postupem, takže to nyní řeší naši právníci, kde je tedy pravda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 11. 2016 6:33
Dobrý den,
mám dotaz a prosím všechny mzdovky o radu...
Náš zaměstnanec se před měsíčem rozvedl, soudem jim byla udělena střídavá péče. Náš zaměstnanec má insolvenci a od října uplatňuje daňové zvýhodnění na děti. Děti jsem mu zahrnula i do nezabavitelné části pro výpočet insolvence, ale ozvala se koncipientka, že z pohledu insolvence se děti nezahrnují do NČ, i když má soudem udělenu střídavou péči.
Náš právník tvrdí, že jsem postupovala dobře, ale nezdůvodnil mi to nikde v paragrafu :/ Můžete mi prosím poradit, jak to tedy je?
Může ZC uplatňovat děti v NČ pro výpočet insolvence, když je má ve střídavé péči?
Moc děkuji všem za radu.