Přefakturace §14 odst. 5 e ?

• (neregistrovaný)

3. 10. 2005 14:33

Mohli by někdo polopatě vysvětlit?
    Dostanu fakturu od firmy A za dopravu 105,- Kč vč. DPH. tzn, že firma A odvede DPH. Já účtuju fakturu došlou 105,- Kč na 315/321, jelikož Vím, že fakturu budu přefakturovávat firmě C.
    Přefakturuju firmě C 105,- Kč 311/315. Tzn. že já ani neuplatním ani neodvedu.

A že firma C ztratí nárok na odpočet, protože já jako firma B vystavující faktururu na přefakturavi dopravy nevyčíslím na faktuře částku DPH?

Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 10. 2005 14:54

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Přefakturace §14 odst. 5 e ?
      Je to přesně tak, jak jste popsala. Firma C nebude mít nárok na odpočet. Ale můžete si nárokovat DPH u PFA od firmy A, vystavit daňový doklad firmě C a odvést DPH na výstupu.

• 3. 10. 2005 17:33

Aňa (neregistrovaný)

Takže já to chápu tak, že plátce "B" od plátce "A" plátci "C"nemá smysl si nenárokovat na vstupu, protože takto zatížíme odběratele "C"(má dražší o DPH) a plátce "B" od plátce "A" neplátci "C"je jedno, zda uplatním, nebo ne, protože celková cena bude mít stejný efekt.

• 4. 10. 2005 8:04

Marcela (neregistrovaný)

Tzn. že když si uplatním na vstupu firma B, odvedu na výstupu a pak fakturuju firmě C, nejedná se o přefakturaci, ale o nákup a prodej služeb, tudíž fakturuju nákladově a výnosově a ne přes trojky?

• 4. 10. 2005 11:43

Aňa (neregistrovaný)

1) pokud na vstupu neuplatníte odpočet, musíte! účtovat přes 3..(§14,odst.5e)
      2)pokud uplatníte odpočet, můžete přes 3.. i přes 5,6.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).