Re: SAP
SAP je komplexní EIS/ERP systém - účetnictví hlavní knihy je pouze jedním z mnoha modulů. V závislosti na aktivovaných modulech má doklad, pořízení v HK, svou integraci např. v controllingu a naopak - operace s původem např. ve skladovém hospodářství automaticky generuje doklad HK. Proto musí i účetní, která účtuje "jen" v HK, mít tak trochu rozhled do ostatních modulů a proto se na to zaměstnavatelé často ptají - školení totiž může být někdy i dost náročné a drahé.
--
Dobrý den, můžete mi to trochu přirovnat k nějakému jinéhu programu?
Díky
Blanka
>>>>>Dobrý den, jsem asi lehce zaostalá, ale přesto se
>>>>>zeptám, poradí mi někdo co je v účetní mluvě SAP? Je
>>>>>to
>>>>>častý požadavek zaměstnavatelů hledajících účetní.
>>>>>Děkuji
>>>>
>>>>SAP je účetní software. Účtuje v něm hodně velkých i
>>>>středních firem, zejména ty se zahraniční účastí.
>>>SAP je komplexní EIS/ERP systém - účetnictví hlavní
>>>knihy je pouze jedním z mnoha modulů. V závislosti na
>>>aktivovaných modulech má doklad, pořízení v HK, svou
>>>integraci např. v controllingu a naopak - operace s
>>>původem např. ve skladovém hospodářství automaticky
>>>generuje doklad HK. Proto musí i účetní, která účtuje
>>>"jen" v
>>>HK, mít tak trochu rozhled do ostatních modulů a
>>>proto
>>>se na to zaměstnavatelé často ptají - školení totiž
>>>může být někdy i dost náročné a drahé.
>>
>>--
>>Dobrý den, můžete mi to trochu přirovnat k nějakému
>>jinéhu programu?
>>Díky
>>Blanka
>****
>Setkal jsem se s různými produkty, ale SAP je asi
>nejpromakanější.
Ano, z hlediska komplexity je srovnání těžké. Jinak snad BAAN, vzdáleně Scala, MacPac...
> Každý sw ale musí být řádně přizpůsoben
>uživateli, jinak hlavně obtěžuje.
Proto je 80% SAP customizing.
>Trošku podobný může
>být třeba MAXX, K2 a mnoho jiných systémů.
Ještě musím varovat před Heliosem, hlavně pokud si nenecháte udělat tzv.předimplementační přípravu za xx tis.Kč. Pokud byste si ho koupili a očekávali, že ho nastavíte sami, kupte si raději provaz, je to levnější a výsledek bude stejný !! Je to tak provázané (někdy dost nepochopitelně) a uživatelsky nepříjemné, že to podle mne žádný uživatel sám nemůže zvládnout. Pochopitelně si za to implementační firmy účtují pěkné kačky. Každý se zkrátka živí, jak umí. ((o
Tyto programy umí vše...... Přijměte x počet lidí na zadávání, absolvujte x počet školení, abyste zjistili, že vás školitelé stejně nic nenaučili, živte x počet konzultantů, abyste tyto programy vůbec mohli provozovat. Pokud máte značný kapitál na utáhnutí výdajů s tím spojených, tak prosím, ale jinak se nenechte nalákat tím, že tyto programy umí vše!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
3. 10. 2005 18:19
Dobrý den, jsem asi lehce zaostalá, ale přesto se zeptám, poradí mi někdo co je v účetní mluvě SAP? Je to častý požadavek zaměstnavatelů hledajících účetní.
Děkuji