DOVOLENÁ V NEPŘETRŽITÉM REŽIMU..

• (neregistrovaný)

4. 10. 2005 8:31

Dobrý den,
    potřebuju poradit s čerpáním dovolené v nepřetržitém režimu. Zaměstnanci chodí na směny: ranní, noční, dva dny volno, ranní, noční, dva dny volno,......Vždy si brali dovolenou na dny, na které jim připadala směna. Teď řešíme případ, kdy mi zaměstnanec tvrdí, že se na něj vzahuje § 110 ZP, kde se říká, že když na některý den během jeho dovolené připadne svátek, nemá se mu započítávat dovolená, ale náhrada za svátek a on tím ušetří jeden den dovolené. Myslela jsem si, že se tento § vztahuje jen na klasický pracovní režim tj. po-pá, každý den 7,5 hod. Už jsem z toho jelen, může mi někdo , prosím, poradit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2005 9:41

Lucie (neregistrovaný)

Re: DOVOLENÁ V NEPŘETRŽITÉM REŽIMU..
      Zdravím,
      důležité je zda mu na svátek připadá i prac. směna. To co říká zamec, podle mě skutečně platí pouze pro klasického zamce a ne pro tento případ.
      Lucie

• 4. 10. 2005 10:43

Petra (neregistrovaný)

Připadne mu na svátek směna, takže pokud chce být doma, musí si vzít dovolenou. A oni mi teď tvrdí, že je celou dobu poškozujeme.
      Potřebuju nějaký paragraf ze ZP nebo provádšcí předpis nebo cokoli, čím je přesvědčím. Díky

• 6. 10. 2005 17:00

waldmann (neregistrovaný)

Když budete hodně pátrat, mohla byste narazit na výklad cca asi před 3, 4 roky. Určitě poprvné od platnosti Zákoníku práce někdo pro takové případy doporučil (není opora v žádném předpise), aby se dovolená v den svátku umožnila čerpat, pokud o to zaměstnanec výslovně požádá. Umožnit ano a o 1 den snížit zůstatek, nařídit ano, ale do čerpané dovolené nezapočítat - viz §110 odst.(2).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).