Re: Zaměstnání Američanky.
Usetrit na danich! Zamestnat na kontrakt, Americanka prilozi svuj W-9 a zaplati mezi 7.65% - 15.3% z hrubeho prijmu z CR bud jako zivnostnik na svoji penzi nebo muze zalozit LLC. Pro firmu v CR by byly personalni naklady a dane drazsi a Americanka by pouze krmila statni pokladnu bez naroku na jeji vyuzivani...
Já jsem tomu také nerozuměla, ale epokud ji chcete zaměstnat klasicky na HPP, musí mít u nás v prvé řadě vízum nebo povolení k pobytu za účelem zaměstnání.
Pak ji musíte hlásit na Váš místní úřad práce a na OSSZ a zdr. pojišťovnu jako cizince.
Jednoduse sepsat smlouvu o dilo (Obch. zakonik paragraf 536 a dale) co kdy kde a za kolik. Kazdorocne to obnovit. Americanka je dodavatelkou a cely kontrakt jde do vasich nakladu. Jak a kde si ona plati dane z prijmu to je jeji problem. Rozhodne nebude platit CR. Misto ICO vam musi poskytnout jeji SSN - Social Security Number (obdoba ELDP v USA) a formular W-9, kde se zavazuje zaplatit svoje dane na svoje triko.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
4. 10. 2005 10:10
Prosím o radu. Jak postupovat, čím se řídit, pokud chci zaměstnat ženu amerického občanství na HPP. Na co si dát pozor, jaké pro mě plynou povinnosti? Děkuji.