Re: Marná jízda
pokud auto vůbec nevyjelo, byla by to škoda s 0 DPH, pokud vyjelo a vrátilo se, protože z viny zákazníka nemohlo naložit atd. tak bych účtovala jízdu+DPH - to že je to vlastně škoda by si oni zaúčtovali - DPH by jim vrátil stát, částka bez DPH by byla škoda,kterou by si mohli vymáhat na tom,kdo to u nich způsobil...takže informací o "marné jízdě " by bylo třeba více..
Ke zdanitelnému plnění zřejmě skutečně nedošlo, protože plněním by byla teprve přeprava zboží. Opravdu si myslím, že je třeba požadovat náhradu bez DPH.
Ja marne jizdy fakturuji s DPH, auto vyjelo, a nerad bych pak ja zduvodnoval FU proc jsem to fakturoval bez DPH.
Pro me to je normalni jizda, to ze auto nic nenalozilo je nepodstatne, ja jsem jizdu dle objednavky zapocal a napul uskutecnil.
Me skoda nevznikla, ja uskutecnil prepravu a tu take fakturuji.
A preprava je s DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 10. 2005 13:08
Dobrý den,
fakturovala jsem firmě marnou jízdu s DPH 19%. Tato firma mi však fakturu vrátila a požaduje jí s 0% DPH. Jako zdůvodnění uvádí, že nedošlo k uskutečnění zdanitelného plnění a tudíš je to jako škoda. Jenže já mám od nich jimi potvrzenou objednávku. A i když nedošlo k poskytnutí (dokončení) služby, řidič najel a 20km od nakládky ho odvolali a zrušili objednávku.
Co je správné - fakturovat s nebo bez DPH?
Děkuji za Vaše odpovědi
Jindřiška