Starobní důchodce a DoPČ

• (neregistrovaný)

4. 10. 2005 19:57

Dobrý večer.Od 2.2.2001 je uzavřen prac.poměr,důchodce - na DoPČ,měs.příjem nižší než 400,- Kč (bez odvodů ZP a SP,prac.doba 2 hod.týdně).Čeká mně kontrola let 2003,2004 na OSSZ.Mám obavy,že jsem něco "zaspal",prosím,poraďte,i tuto smlouvu s důchodcem je třeba psát každý rok novou?A odhlašovat,přihlašovat na sociálce a zdravotce?
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2005 21:37

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Starobní důchodce a DoPČ
      Dříve platilo, že star. důchodced, aby nepřišel o důchod, mohl mít uzavřenou smlouvu jen na dobu určitou (a nezáleželo na tom, na jak dlouho). Od 1.1.2004 platí, že může mít uzavřenou smlouvu na dobu určitou, maximálně na 1 rok. A uzavírat lze opakovaně. Tudíž i s tím přihlašováním a odhlašováním.

• 5. 10. 2005 5:45

Anonymní (neregistrovaný)

Díky, paní Jiřko,za odpověď.Takže jsem v průs...,neboť nepřetržitě tohoto důchodce zaměstnávám ,ale roční smlouvy a přihlášky,odhlášky nemám..no, nějak bude.Ještě jednou dík a hezký den.

• 5. 10. 2005 8:36

napište novou smlouvu na dobu určitou na rok 2004, na rok 2005 novou zase na rok. Pokud se z tohoto příjmu neplatí soc.poj. tak si myslím,že se ani nepřihlašuje přihláškou,odhláškou na OSSZ...tak to by takový průšvih nebyl...

• 5. 10. 2005 17:50

Dík všem za účast a příspěvek,kontrolu na sociálce mám za sebou ,a jak dotyčný anonymous píše,že by to nebyl takový průšvih,smlouvy jsem ještě ráno dodělal a byl zvědav,jak to dopadne.Sociálku dotyčný důchodce vůbec nezajímal,jeli kontrolu hlavně na prac.smlouvy,na DoPP,mzdové listy ,ELDZ.Jinak důchodce také zaměstnávám, jen na DoPP a určitou dobu, jen tenhle,se smlouvou od r.2001 (stal se důchodcem v r.2003),mi "ulít".Tak mi spadl kámen ze srdce a žijem dál.Ještě jednou dík Jiřce a jí podobným.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).