Re: Starobní důchodce a DoPČ
Dříve platilo, že star. důchodced, aby nepřišel o důchod, mohl mít uzavřenou smlouvu jen na dobu určitou (a nezáleželo na tom, na jak dlouho). Od 1.1.2004 platí, že může mít uzavřenou smlouvu na dobu určitou, maximálně na 1 rok. A uzavírat lze opakovaně. Tudíž i s tím přihlašováním a odhlašováním.
napište novou smlouvu na dobu určitou na rok 2004, na rok 2005 novou zase na rok. Pokud se z tohoto příjmu neplatí soc.poj. tak si myslím,že se ani nepřihlašuje přihláškou,odhláškou na OSSZ...tak to by takový průšvih nebyl...
Dík všem za účast a příspěvek,kontrolu na sociálce mám za sebou ,a jak dotyčný anonymous píše,že by to nebyl takový průšvih,smlouvy jsem ještě ráno dodělal a byl zvědav,jak to dopadne.Sociálku dotyčný důchodce vůbec nezajímal,jeli kontrolu hlavně na prac.smlouvy,na DoPP,mzdové listy ,ELDZ.Jinak důchodce také zaměstnávám, jen na DoPP a určitou dobu, jen tenhle,se smlouvou od r.2001 (stal se důchodcem v r.2003),mi "ulít".Tak mi spadl kámen ze srdce a žijem dál.Ještě jednou dík Jiřce a jí podobným.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
4. 10. 2005 19:57
Dobrý večer.Od 2.2.2001 je uzavřen prac.poměr,důchodce - na DoPČ,měs.příjem nižší než 400,- Kč (bez odvodů ZP a SP,prac.doba 2 hod.týdně).Čeká mně kontrola let 2003,2004 na OSSZ.Mám obavy,že jsem něco "zaspal",prosím,poraďte,i tuto smlouvu s důchodcem je třeba psát každý rok novou?A odhlašovat,přihlašovat na sociálce a zdravotce?
děkuji