Re: Sleva na dítě, daňový bonus
Když vám v prohlášení uvede, že dítě s ním žije ve společné domácnosti, tak žádné důkazy chtít nemůžete. A když tvrdí, že matka dítěte nemá zaměstnavatele, tak si to taky nemáte jak ověřit.
Příručka? Zákon o dani z příjmu, § 38 tuším.
Re: Sleva na dítě, daňový bonus
Jde o to že v průběhu ted dvou mesicu se zmenila situace nejspíš, předtím žil s nimi a ted nezije dle mého, těžká komunikace s nim ale až teď chce slevu na dítě, protože dřív nebyl schopný přínest nejake prohlášení...Takže jelikož s nimi ted nežije nemá nárok a pokud si trvá na sleve, asi mu doporučím at si udela pak danové přiznání sám a uplatní si je na měsíce kdy s nimi žil...nevidim jiné východisko, já si to na krk nevezmu...leda že si bude stat za tim ze s nimi žije a podepise to že s nimi žije
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
8. 12. 2016 12:42
Zdravím,
chci se zeptat, zaměstnanec chce uplatňovat slevu na dítě, ale z toho co jsem pochopila s dotyčnou, která je na mateřské a která se o dítě stará nežije, ale dává jí alimenty. Má v tomto případě nárok na slevu na dítě či daňový bonus?
Dle mého NE, nežijou ve společně hospodařící domácnost...Nebo se mýlím?? Přinesl mi totiž jen čestné prohlášení o tom, že ona nepobírá slevu na dani, ale žádná zmínka zda žijou či nežijou spolu. Prosím o radu.