Re: technické zhodnocení?
>můžete mi někdo poradit, zda je tech.zhodnocením
>instalace nových termoregulačních ventilů(výměna za staré)
>a vyrovnávacích ventilů (bez výměny) vč. vyhotovení
>projektu a provedení regulace . Tato investice nám mimo
>dalších jiných vyplynula z energetického auditu.
>Ventily se pouze vymění za nové, což je zřejmě oprava,(ano)
>vyrovnávací ventily budou nainslatovány nově,(TZ, pokud překročí 40 000) k tomu
>ten projekt a regulace budu považovat za investici a
>tedy TZ?(NE - služba)
>Navýším tedy cenu již zaúčtovaného energet.auditu jen
>o vyrovnávací ventily a projekt?
>
>Máme budovu samozřejmě asi jako většina evidovánu pod
>jedním inventárním číslem, a protože je dost stará,
>tak ani nevím, co se pod pořizovací cenou skrývá. Jen
>těžko tedy můžu část věcí, které tvoří nedílnou součást
>budovy vyřadit a pořídit nové, nebo provést TZ.
>Navyšuji tedy neustále cenu bez možnosti jejího snížení.
>Může mi někdo poradit nějaký vhodný systém?
>Staré ventily nejsem schopna vyřadit! (nemůžete je vyřadit, topení se obvykle považuje za část pevně spojenou s budovou)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
5. 10. 2005 10:35
můžete mi někdo poradit, zda je tech.zhodnocením instalace nových termoregulačních ventilů(výměna za staré) a vyrovnávacích ventilů (bez výměny) vč. vyhotovení projektu a provedení regulace . Tato investice nám mimo dalších jiných vyplynula z energetického auditu.
Ventily se pouze vymění za nové, což je zřejmě oprava, vyrovnávací ventily budou nainslatovány nově, k tomu ten projekt a regulace budu považovat za investici a tedy TZ?
Navýším tedy cenu již zaúčtovaného energet.auditu jen o vyrovnávací ventily a projekt?
Máme budovu samozřejmě asi jako většina evidovánu pod jedním inventárním číslem, a protože je dost stará, tak ani nevím, co se pod pořizovací cenou skrývá. Jen těžko tedy můžu část věcí, které tvoří nedílnou součást budovy vyřadit a pořídit nové, nebo provést TZ. Navyšuji tedy neustále cenu bez možnosti jejího snížení. Může mi někdo poradit nějaký vhodný systém?
Staré ventily nejsem schopna vyřadit!