Re: Kurz došlé zahr.fa a kurz JSD zákl.D
Asi myslíte novelu zákona od DPH je účinná od 1.10.2005. Je tam změna u §4/4 pro účely stanovení základu daně při dovozu zboží se podle § 38 použije kurz stanovený podle celních předpisů. Takže od 1.10.2005 se musíte tímto řídit, jinak na těcho stránkách najdete zákon o DPH už novelizovaný.
Jana
Re: Kurz došlé zahr.fa a kurz JSD zákl.D
Myslím, že stačí si dát do vnitřního předpisu o vedení účetnictví, že se bude pro účto používat kurz dle daného zákona a nemůže nikdo nic říc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 10. 2005 10:46
Prosím o radu, prý nastávají nějaké změny, nevíte o tom něco?
Zatím jsem přepočítavala zahraniční došlou fa kurzem ČNB. A základ DPH na JSD jsem vzala tak, že jsem vzala základ pro clo
(to znamená částku zahr.fa vynásobenou celním kurzem uvedeným na JSD) + clo + doprava nezahrnutá do základu pro clo!! A co když je doprava v cizí měně, jaký pak kurz pro základ DPH???
Prý se to nějak mění a exisutuje celní kurz??? Nevíte od kdy a hlavně jak se přepočet mění nebo platí stále toto?? Dělám to vůbec dobře, dělám to tak od 01.01.2005. Jsem zmatená.