Re: Kurz došlé zahr.fa a kurz JSD zákl.D
Asi myslíte novelu zákona od DPH je účinná od 1.10.2005. Je tam změna u §4/4 pro účely stanovení základu daně při dovozu zboží se podle § 38 použije kurz stanovený podle celních předpisů. Takže od 1.10.2005 se musíte tímto řídit, jinak na těcho stránkách najdete zákon o DPH už novelizovaný.
Jana
Re: Kurz došlé zahr.fa a kurz JSD zákl.D
Myslím, že stačí si dát do vnitřního předpisu o vedení účetnictví, že se bude pro účto používat kurz dle daného zákona a nemůže nikdo nic říc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 10. 2005 10:46
Prosím o radu, prý nastávají nějaké změny, nevíte o tom něco?
Zatím jsem přepočítavala zahraniční došlou fa kurzem ČNB. A základ DPH na JSD jsem vzala tak, že jsem vzala základ pro clo
(to znamená částku zahr.fa vynásobenou celním kurzem uvedeným na JSD) + clo + doprava nezahrnutá do základu pro clo!! A co když je doprava v cizí měně, jaký pak kurz pro základ DPH???
Prý se to nějak mění a exisutuje celní kurz??? Nevíte od kdy a hlavně jak se přepočet mění nebo platí stále toto?? Dělám to vůbec dobře, dělám to tak od 01.01.2005. Jsem zmatená.