Re: změna účetní, nesedí 311/321
Tak to Vám začne mravenčí práce s hledáním v účetnictví minulých let. Buď v účetnictví s.r.o. chybí přijaté faktury, nebo na druhé straně chybí přijaté faktury.
Re: změna účetní, nesedí 311/321
v tom bude taky "zakopaný pes", předchozí paní účetní to zpracovávala na svém SW a předala sice tiskové sestavy v PDF za 2015, ale v tom jsem nic nedohledala.. KS starších let 2015 jsou v "dezolátní stavu", byla jsem ráda, že mám alespoň KS 2015, které souhlasily s rozvahou... Hlavně mám v KS soupis jen neuhrazených PO/ZÁ, nikoliv všech přijatých a vydaných a to se pak těžko něco hledá, když paní účetní nespolupracuje... :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 12. 2016 15:39
Dobrý den,
začátkem roku jsem převzala účto jednoho menšího s.r.o. Inventuru účtů k 31.12.15 jsem obdržela... Jediné co nebylo, bylo odsouhlasení PO/ZÁ s protistranou. Včera mi přišlo od dodavatele, který je taktéž náš odběratel, oznámení o vzájemné zápočtu, na kterém jsou uvedeny neuhrazené faktury, které mám v evidenci, tak tam jsou bohužel uvedeny faktury, které já od předchozí účetní nemám evidované k 31.12.2015 jako neuhrazené (jak přijaté, tak vydané) + z letošního rok (a to je O.K.)... No a teď nevím co s tím, použít účet 426? Jinak nemohu zápočet provést, ale jelikož tam jsou i faktury z letošnho roku, tak to musím nějak zaúčtovat...
Děkuji za radu...