Re: výpočet mzdy při nemoci
Pravděpodobně jste si to s něčím popletla. Zdravotní pojišťovna nic takového nemůže chtít. Výpočet mzdy je tento: Hrubá mzda děleno pracovní dny (hodiny) v měsíci krát odpracované dny (hodiny) v měsíci. Toto je základ pro odvod pojištění. Předpokládám, že při celém odpracovaném měsíci má alespoň minimální mzdu. Nebo hovoříte o zaměstnanci, který si měsíčně vydělá méně než minimální mzdu (např. při zkráceném úvazku)?
Re: výpočet mzdy při nemoci
Ano, máme zaměstnance na 1/2 úvazek s minimální mzdou (3593 Kč). Ale myslela jsem si, že to platí u všech. Takže když má minim. mzdu 7185 Kč a více, tak se ZP počítá, tak jak uvádíte a nemoc se vůbec nezohledňuje (co se týče kalendář. dní)? V případě, že má mzdu 3593 Kč tak je ten postup takový, jak jsem uvedla? Děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 10. 2005 14:05
Dobrý den. Chtěla bych Vás požádat o potvrzení správnosti výpočtu mzdy při nemoci. Jako zaměstnavatel (malá organizace) počítám zaměstnanci základ pro ZP při nemoci tak, že podělím hrubou mzdu počtem kalen.dní a vynásobím počtem odprac.kalen.dní. Tak to chce ZP. Avšak při výpočtu mzdy, kde se započítávají pracovní dny vyjde mzda pochopitelně odlišně. Takže zdravotní pojištění se skutečně počítá při nemoci z jiné částky? Na konci roku při vyúčtování potom nesedí procentuálně výpočet ZP, poněvadž jsme toto pojištění počítali z jiné částky. Je to pravda? Děkuji