Re: ZP min.vym.základ??
Pokud používáte na výpočet ekon.softwar tak tam určitě máte parametry na nastavení tohoto hlídání. Jinak pozor povinnost doplácet ZP je jen pokud zaměstanec nemá jiné příjmy z kterých by platil aspoň min. ZP.
Já používá UČTO od TIchého a tam je to super, dá se to nastavit.
Takže hlavní pravidlo, že zaměstantec nemá jíný příjem. Já pokud zaměstnanec v této situaci je tak si nechám od měj podepsat prohlášení, že buď má či nemá jiný příjem z kterého platí min. ZP.
Hezký den.
J.
Re: ZP min.vym.základ??
>>>Můžete mi někdo vysvětlit povinnost doplácet ZP do
>>>výše min.vym.základu a jak to sledujete u
>>>jednotlivých
>>>zaměstnanců?
>>>Děkuji moc
>>
>>Pokud používáte na výpočet ekon.softwar tak tam
>>určitě
>>máte parametry na nastavení tohoto hlídání. Jinak
>>pozor povinnost doplácet ZP je jen pokud zaměstanec
>>nemá
>>jiné příjmy z kterých by platil aspoň min. ZP.
>>Já používá UČTO od TIchého a tam je to super, dá se
>>to
>>nastavit.
>>Takže hlavní pravidlo, že zaměstantec nemá jíný
>>příjem. Já pokud zaměstnanec v této situaci je tak si
>>nechám
>>od měj podepsat prohlášení, že buď má či nemá jiný
>>příjem z kterého platí min. ZP.
Dobře.......já mám Abragold.............a už jsem tam také našla položku pro dopočet do min.vym.zakladu ZP.
Ale mam presto jednu otazku...........Ma se to tedy zadat automaticky u HPP,aby to vzdy bylo spravne placeno??
A jak je to tehdy,kdyz zamestnanec nastoupil treba na posledni 4dny v mesici,je na HPP a ma maly prijem,protoze je to jen za ty 4dny??
>>Hezký den.
>>J.
>
>při kontrole z VZP chtěla kontrolující potvrzení
>zaměstnavatele (u kterého byl v hl.pr.poměru) že u něj
>dosahuje nejméně vym.základu ve výši min.mzdy....nevím,zda
>stačí čestné prohlášení..
Dobře.......já mám Abragold.............a už jsem tam také našla položku pro dopočet do min.vym.zakladu ZP.
Ale mam presto jednu otazku...........Ma se to tedy zadat automaticky u HPP,aby to vzdy bylo spravne placeno??
A jak je to tehdy,kdyz zamestnanec nastoupil treba na posledni 4dny v mesici,je na HPP a ma maly prijem,protoze je to jen za ty 4dny??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 10. 2005 14:16
Můžete mi někdo vysvětlit povinnost doplácet ZP do výše min.vym.základu a jak to sledujete u jednotlivých zaměstnanců?
Děkuji moc