Re: ZP min.vym.základ??
Pokud používáte na výpočet ekon.softwar tak tam určitě máte parametry na nastavení tohoto hlídání. Jinak pozor povinnost doplácet ZP je jen pokud zaměstanec nemá jiné příjmy z kterých by platil aspoň min. ZP.
Já používá UČTO od TIchého a tam je to super, dá se to nastavit.
Takže hlavní pravidlo, že zaměstantec nemá jíný příjem. Já pokud zaměstnanec v této situaci je tak si nechám od měj podepsat prohlášení, že buď má či nemá jiný příjem z kterého platí min. ZP.
Hezký den.
J.
Re: ZP min.vym.základ??
>>>Můžete mi někdo vysvětlit povinnost doplácet ZP do
>>>výše min.vym.základu a jak to sledujete u
>>>jednotlivých
>>>zaměstnanců?
>>>Děkuji moc
>>
>>Pokud používáte na výpočet ekon.softwar tak tam
>>určitě
>>máte parametry na nastavení tohoto hlídání. Jinak
>>pozor povinnost doplácet ZP je jen pokud zaměstanec
>>nemá
>>jiné příjmy z kterých by platil aspoň min. ZP.
>>Já používá UČTO od TIchého a tam je to super, dá se
>>to
>>nastavit.
>>Takže hlavní pravidlo, že zaměstantec nemá jíný
>>příjem. Já pokud zaměstnanec v této situaci je tak si
>>nechám
>>od měj podepsat prohlášení, že buď má či nemá jiný
>>příjem z kterého platí min. ZP.
Dobře.......já mám Abragold.............a už jsem tam také našla položku pro dopočet do min.vym.zakladu ZP.
Ale mam presto jednu otazku...........Ma se to tedy zadat automaticky u HPP,aby to vzdy bylo spravne placeno??
A jak je to tehdy,kdyz zamestnanec nastoupil treba na posledni 4dny v mesici,je na HPP a ma maly prijem,protoze je to jen za ty 4dny??
>>Hezký den.
>>J.
>
>při kontrole z VZP chtěla kontrolující potvrzení
>zaměstnavatele (u kterého byl v hl.pr.poměru) že u něj
>dosahuje nejméně vym.základu ve výši min.mzdy....nevím,zda
>stačí čestné prohlášení..
Dobře.......já mám Abragold.............a už jsem tam také našla položku pro dopočet do min.vym.zakladu ZP.
Ale mam presto jednu otazku...........Ma se to tedy zadat automaticky u HPP,aby to vzdy bylo spravne placeno??
A jak je to tehdy,kdyz zamestnanec nastoupil treba na posledni 4dny v mesici,je na HPP a ma maly prijem,protoze je to jen za ty 4dny??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
5. 10. 2005 14:16
Můžete mi někdo vysvětlit povinnost doplácet ZP do výše min.vym.základu a jak to sledujete u jednotlivých zaměstnanců?
Děkuji moc