Re: OT:novela zákoníku práce
OT. Už to vidím. Ráno se proberu a těsně před tím, než si vezmu do postele tablet a začnu studovat, co je na stránkách finanční správy aktuálního a co nového se kde v rámci daní a zákonů šustlo, si odpíchnu na píchačkách čas. Manžel to může mít jako budíček, takže výdaje na tyto píchačky budu krátit z poloviny pro osobní spotřebu. Před odchodem do koupelny další odpíchnutí, protože co kdyby mi v koupelně uklouzla noha a byl by z toho úraz. Po ranní očistě sejdu do přízemí a u pracovny abych měla další píchačky a mohla si odpíchnou začátek práce. Ale tyhle píchačky už budou v nákladech celé, neb studium je náročné na čas a manžel bude v tu dobu již jistě v práci. Zapnu PC, opustím pracovnu - další píchnutí - a půjdu si udělat kafe. Rovnou prsknu prádlo pro pračky, abych to měla za jednu pauzu. Kafe si ale kvůli bezpečnosti práce již nevezmu zpět do pracovny - co by na to bezpečáci řekli, kdybych se při práci opařila horkým kafem. Okolo jedenácté si dám pauzu na toaletu a když už mám odpíchnutý odchod z pracovny, tak rovnou pověsím prádlo. K obědu se dostanu, pokud vůbec, tak okolo druhé. Oběd si ale nechám dovézt, abych se třeba při krájení chleba nepíchla o nůž. Na mytí podlahy mohu zapomenout, co kdybych při cestě z pracovny na WC na dlaždicích uklouzla. Pak okolo šesté další odpíchnutí a večeře.
.. dokončení ..
Ovšem večer, to bude nářez. Někteří klienti se začínají věnovat „papírování“ okolo desáté – jedenácté večer a v tu dobu posílají nejvíce mailů, na které se musí odpovědět co nejdříve, tj. ještě v noci. A k tomu před spaním studuji zákony, návrhy zákonů atd. Takže to budou píchačky stále v permanenci. Ovšem velký problém bude se sociální izolovaností. Nevím, zda by moji klienti přežili, kdyby mě viděli při noční práci přes kameru v županu a rozcuchanou. Doteď mi kamera nesměla do domu. A teď, kvůli novým návrhům ministryně práce, možná přijdu o klienty a o práci. No nic, Úřad práce to jistí. Nakonec, je to přece ministryně práce a sociální věcí, tak by s tím měla počítat.
Přeji hezký, předvánoční čas
Tečko,
to je hluboké ale opravdu hluboké neporozumění textu novely.
Novela mj. zajistí
- aby zaměstnanec měl nestresující pracovní prostředí
- že zaměstnanec může požádat zaměstnavatele o účast na poradě, když se bude cítit doma osamělý
- etc.
Mohl bych pokračovat dále, ale je tu prostor pouze pro 2 000 znaků.
Čekají nás světlé zítřky. Asi se nechám někde zaměstnat.
Hezký den!
do postele tablet a začnu studovat, co je na
prsknu
>prádlo pro pračky, abych to měla za jednu pauzu. Kafe si
>ale kvůli bezpečnosti práce již nevezmu zpět do
>pracovny - co by na to bezpečáci řekli, kdybych se při práci
>opařila horkým kafem. Okolo jedenácté si dám pauzu na
>toaletu a když už mám odpíchnutý odchod z pracovny,
>tak rovnou pověsím prádlo. K obědu se dostanu, pokud
>vůbec, tak okolo druhé. Oběd si ale nechám dovézt, abych
>se třeba při krájení chleba nepíchla o nůž. Na mytí
>podlahy mohu zapomenout, co kdybych při cestě z pracovny
>na WC na dlaždicích uklouzla. Pak okolo šesté další
>odpíchnutí a večeře.
>
sakra, není tam toho píchání nějak moc?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
15. 12. 2016 14:46
Engelsová se zbláznila...
http://www.czechfreepress.cz/vase-free-zona/novy-zakonik-prace-pohrbiva-home-office-pirati-poslali-otevreny-dopis-ministryni.html