Re: platba nájmu před registrací k DPH
Řekla bych, že tohle je přesně ten případ, kdy co člověk, to jiný názor.
Našla jsem k tomu článek, ale ten řeší případ, kdy je DPPD podle uzavřené smlouvy.
http://www.zivnostnik.cz/33/datum-uskutecneni-zdanitelneho-plneni-v-najemnich-vztazich-uniqueidgOkE4NvrWuOxZ4GxLdrsIroR23ka8qH0pLpGVMy1prA/
Ale Vy máte v ruce daňový doklad s DUZP 21.11. - tj. po registraci k DPH. Odpočet DPH bych u svého stálého klienta uplatnila, v případě vyšší částky bych ještě konzultovala s daňovým poradcem.
Přeji hezký večer
PS. Napsala bych dříve, ale nápor s KH a končícím se rokem si vybírá svou daň
Re: platba nájmu před registrací k DPH
Souhlasím s Tečkou, máte-li doklad, kde je DUZP uvedeno, uplatnila bych, většinou bývá u nájmů natvrdo DUZP uvedeno ve smlouvě, můžete si ji tedy v případě nutnosti doplnit datem, jaký budete potřebovat( sichr je sichr, jak říkala moje babička ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 12. 2016 9:44
Dobré ráno. Jsem tu zas pro radu, zda byste uplatnili DPH v uvedeném případě. Nedávno jsem to tu s vámi probírala, jen to nájemné stále není jasné. Firma založena v září. Registrace k DPH 18.11., jsme plátce měsíční.
Zařizovala se dílna, kterou jsme si pronajali k užívání od 1.12. Pronajímatel (s.r.o) je plátce. V nájemní smlouvě se píše: "nájemce se zavazuje měsíčně hradit pronajímateli nájemné a zálohy na služby ve výši xx Kč bez DPH bankovním převodem na účet... Nájemné a zálohy na služby jsou splatné vždy do každého 15. dne v kal měsíci předcházejícího měsíci, na který je nájemné a služby hrazeno."
Já jsem se v listopadu splašila a 15. 11. jsem poslala peníze nájemného na prosinec, ale byla to částka bez DPH, na účet pronajímatele. Pak došlo 18.11. k potvrzení té registrace k DPH od FÚ. Pak teprve pronajímatel vystavil fakturu 21.11. s DUZP 21.11. a 30.11. jsem mu doplatila částku DPH (bezhotovostně).
A teď jde o to, zda je možné toto DPH nyní v přiznání uplatnit, odečíst.