Re: Zjednodušený daňový doklad a výpočet
To není tak úplně pravda, za výpočet DPH na běžném daňovém dokladu zodpovídá ten, kdo ho vydal. U zjednodušeného si za správnost DPH zodpovídáte vy. Protože na něm může být jen celková částka a sazba daně. Že na účtence to bývá rozepsáno, je už nad rámec zákona.
Re: Zjednodušený daňový doklad a výpočet
Dle § 26 zákona o DPH si za správnost vypočtené výše daně odpovídá plátce, pro něhož se zdanitelné plnění uskutečňuje. Navíc na dokladu je to vypočtené z nezaokrouhlené částky, já platím už na 0,50 nebo 1,00 Kč zaokrouhleno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 10. 2005 9:11
Prosím, jak děláte výpočet Zjednodušeného daňového dokladu?
Přepočítáváte každý doklad koeficientem ze zaplacené a zaokrouhlené částky nebo berete výpočet, který je uveden na dokladu?
Překvapilo mě, že se názory různí. Někdo se řídí pokynem D-253, ale ten je jen pro starý a už neplatný zákon o DPH.
Děkuji