Re: jaký je rozdíl mezi dohodami
Dohoda o provedení práce nemá vliv na důchod, tudíž nejspíš ani na podporu, protože se z ní neodvádí sociální pojištění, pouze daň. Zatímco dohoda o pracovní činnosti podléhá normálně odvodům, tudíž se započítává jak do důchodu tak do odpracované doby.
Re: jaký je rozdíl mezi dohodami
Na úřadu práce nemají pravdu, zaměstnavatel nemá povinnost vystavit zápočtový list na DPČ, pouze potvrzení o době účasti, tzn. pracoval od-do plus příjem, pokud je potřebný pro stanovení podpory. Aby vám vznikl nárok na podporu, je třeba mít v posledních 3 letech jeden rok doby účasti (vy jste psal půl roku - to by vám podpora ani za klasického prac.poměru nevznikla, pokud nemáte náhradní doby - inval.důchod ap.)¨
tat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 10. 2005 10:52
Prosím Vás,mohli byste mi někdo poradit jaký je rozdíl mezi dohodou o provedení práce a dohodou o pracovní činnosti?
Na Úřadu práce mi tvrdili,že dohoda o provedení práce nemá vliv na podporu v nezaměstnanosti i když třeba mám odpracovaný půl rok během 3 let.A že se mě to vůbec nezapočítavá do důchodu. Na rozdíl dohoda o pracovní činnosti ano.Dokonce zaměstnavatel,který mi ji vydá,by mi měl dát započtový list ikdyž mám třeba odprac. jen 3 dny. A odvádí z toho zaměstnavatel zdr.pojištění a daně?
Děkuji moc za rady.