Re: Musím zaplatit daň z pronájmu ?
Dle mě to je §9 od.1a, takže určitě podat daňové přiznání, nevím jaké máte ještě příjmy, podnikate nebo ze zaměstnaní, jajké máte daň ulevy apd. možná ve finále vám daně ani nevyjdou, je to směšná částka. Ikdyž z praxe vím, že lidi takto pronajímaj a na placení daní kašlou, a to dostávají víc ja 145 za rok.
Re: Musím zaplatit daň z pronájmu ?
Pokud máte příjmy ze závislé činnosti (§ 6) pouze od jednoho nebo postupně od více zaměstnavatelů , neuplatňujete odpočet úroků z hypotečního úvěru a nemáte VYŠŠÍ příjmy než 6000,00 Kč dle § 7-10, nejste povinna podávat daňové přiznání. Najdete v zákoně o dani z příjmů v § 38g.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 10. 2005 14:26
Zdědila jsem po babičce půdu, kterou za života pronajala zemědělskému družstvu v celkové výši 145,-/ rok. Vzhledem k tomu, že podmínky jsou velmi nevýhodné čekám na uplynutí výpovědní lhůty pronájmu. Počátkem roku 2005 mi zemědělské družstvo jednorázově uhradilo nájem za 3 roky zpět podle sjednané smlouvy, tj. 435,- Kč. Ráda bych věděla, zda musím podat daňové přiznání z příjmu z pronájmu. Samozřejmě daň z nemovitosti jsem zaplatila a ZD ji refundovalo. Předem děkuji za odpověď.