Re: Vzájemné započtení pohledávek a záva
Dobrý den,
já dělám v ABRA G2 a program je na zápočty velmi dobře udělaný,kde mi vyjede i smlouva.Běžným způsobem se mi zaúčtuji faktury (395/311,311/395),které jsou zaplacené zápočtem.Program mi nedovoluje přeplatky a nedoplatky,takže se mi to musí rovnat nule. Na nedoplatku se můžete dohodnout jestli se to uhradí bankovním převodem nebo v hotovosti.Pokud nemáte v účtu program jako já dáte to jen do smlouvy ať je to jasný.Zaúčtujete normálně.Vzor Vám můžu poslat emeilem.Jana
Re: Pro Janču
Jani, za ten vzor budu ráda, má adresa je bartosova@omart.cz, děkuju
M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
7. 10. 2005 9:35
Dobrý den,
potřebuji pomoc ohledně zápočtu.
Nikdy jsem to ještě nedělala a nevím, jak postupovat. Je mi jasné, že sepíšu nějakou dohodu o vzájemném zápočtu pohl. a záv. dle § 364 obch. zákoníku.
Př. fa námi vydané dané firmě
ve výši 100 000,-
fa námi přijaté od dané firmy ve výši 30 000,-
= zůstává nedoplatek ve výši 70 000,-
Jak se to ale účtuje?
A co mám dát pak do kolenek zaplaceno?
Mockrát děkuju za pomoc...
M.