Re: Dobropisy z EU
1) když jste nakoupili zboží - samovyměřili jste si na vstupu i výstupu DPH, že jo???
2) když dostanete dobropis (nevím sice z jakého důvodu), ale jak správně píšete, musíte použít pro účely DPH kurz původní faktury a vše zaúčtujete stejně jako přijatá faktura, ale s MÍNUSEM - dobropisem se snižuje hodnota zboží.
Do Souhr.hlášení jste přijatou fakturu za pořízení zboží z EU nedával, tudíž tam nepřijde ani dobropis (do Souhr.hlášení se hlásí pouze dodání zboží do EU!!!!!!!)
Teď jsem si všimla, že uvádím "zaúčtujete" - dělám účto,ne daň.evidenci tak proto, ale Vy už si s tím poradíte:-))
Co se týče odvodu a evidenci DPH, je to stejné DE+účto
Re: Dobropisy z EU
Jen doplním. Ověřte si u druhé strany (Poláků), zda oni ty dobropisy uvedou do SH. Pokud by se jednalo o platební podmínku a oni neuvedli do SH, pak ani vy nemůžete snižovat údaje v ř. 220(225) a nebylo by v DPH uvedeno vůbec. DPH by jste rovněž nepočítali, jelikož by nešlo o opravu základu daně.
Pokud se nesejdete s jejich souhrnným hlášením, FÚ vás zřejmě vyzve k vytýkacímu řízení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 10. 2005 19:30
Dobrý den, už si vážně nevím rady. Dodavatel z Polska od, kterého odebíráme zboží, nám zaslal asi 50 dobropisů a já nevím jak je zaúčtovat. Vedu pouze Daňovou evidenci, ne podvojné účto. Dobropisy se vztahují k vydaným fakturám. Dopočítal jsem k nim kurzy z faktur ke kterým Dobropisy patří, ale co dál? Musí se z těchto Dobropisů odvést DPH ? Do kterých řádků přiznání patří ? Je to jako prodej zboží? Mám je uvést také do souhrného hlášení (příloha k přiznání)? Děkuji moc za Vaše odpovědi ...