Re: Používání osobního účtu
*** Snad ten účet někoho je - a pokud není můj, jak o něm můžu účtovat? ***
Pro platby na FÚ, OSSZ a zdrav.pojišťovnu používám také svůj soukromý účet (sprožiro). Vedu DE a skoro všechny platby probíhají v hotovosti, výdej a příjem na pokladnu. Jen na úřady posílám platby z účtu. Takže je eviduji také jako výdej z pokladny a výpis zakládám jako doklad, že byly zaplaceny. Do 30.9. jsem byl OSVČ vedlejší činnosti, takže jsem neměl problém s penězi na účtě (chodila mi tam výplata). Teď tam budu muset nějaké prostředky vložit, abych mohl platit úřadům.
Asi to nění úplně OK, ale nic jiného mě nenapadlo a zakládat podnikatelský účet kvůli několika platbám měsíčně se mi nechtělo.
Mám stejný problém. Jednatel s.r.o. platí odvody ze svého soukr. účtu, jedná se o cca 3 platby měsíčně. Sepsala jsem s ním jakousi dohodu o úhradě prostřednictvím jeho účtu a vyplacené částky mu proplácím v hotovosti z pokladny. Vím, že to není ideální, ale doklady jsem dostala zpětně za rok a už s tím nešlo nic dělat. Myslíte, že to projde?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 10. 2005 10:27
Dobrý den, prosím poraďte: s.r.o. používá soukromý účet - nepodnikatelský pro firemní platby i DPH na FÚ (je nahlášen). Mám účtovat soukromé platby jako nedaňové? Bude mi to potom zvyšovat daňový základ. Poraďte prosím jak nato.
Děkuji