Re: mobil v podnikání
myslím že kancelář,telefon,papír, prac.pomůcky,nářadí....to vše jsou základní věci k podnikání...takže proč ne...včera jsem se dočetla,že min.fin.předkládá zákon,podle kterého by podnikatelé měli podávat hlášení DPH elektronicky s oddůvodněním,že ten kdo je plátce DPH má určitě přístup k internetu..logiku jsem v tom vysvětlení nenašla,ale nedělejte si násilí, dejte do nákladů,uplatňujte DPH....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
10. 10. 2005 15:16
Již jsem se jednou ptal, ale nedostal jsem uspokojivou odpověď a tak prosím o trpělivost.
Byl jsem OSVČ vedlejší činnost a měl jsem mobil - služební (ze zaměstnání), teď jsem OSVČ hlavní činnost (výpověď) a mobil jsem měl odevzdat. Bývalý zaměstnavatel mi nechl převést u Eurotelu původní číslo. Pak se mi to zkomplikovatlo protože mi mobil někdo ukradl. Eurotel mi dal novou SIM kartu a moje setra mi půjčila telef.přístroj (starší typ) než si koupím nový. Chci uplatňovat faktury Eurotelu do nákladů. Poradíte mi? Mohu uplatňovat DPH? Zapoměl jsem podotknout, že u Eurotelu mám SIM kartu vedenou na IČ. Teď mi Eurotel vyúčtoval SIM kartu a garancii (celkem asi 800 Kč) - mohu si to dát nákladů.
Podotýkám, že mobil budu používat pouze pro služební účely.