Re: PROSÍM MOC SPĚCHÁ !
Já bych to dala vše až na dopravu do nedaňových, protože :
ubytování je pro zákazníky (nedaňově), doprava (nevím o jakou dopravu, zda dopravu zákazníka nebo doprava reklam.předmětů-takže tuto nevím kam), galavečer + občerstvení je jasné nedaňově .
Snad se ještě nekdo ozve
Děkuji Aně.
Mám stále pochybnosti, jestli by tento meeting nemohl
být (alespoň částečně) posuzován jako propagační služba, protože naše výrobky jsme tam propagovali.Můžete mi někdo objasnit rozdíl mezi propagací a reprezentací ? Děkuji
Propagační služba je, že propagujete své výrobky - budete mít z toho nějaké kšeftíky - zde můžete dát do nákladů např. nájem sálu, místnosti, ale naproti tomu ubytování svých zákazníků nemůžete dát do nákladů, protože nejsou Vašimi zaměstnanci (u zaměstnanců by to šlo - viz §24/2/zh a v rozsahu zákona o cest. náhradách, které platí právě jen pro zaměstnance).
Propagace a reklama se někdy také špatně obhajuje,musí být podložena věrohodnou smlouvou a doložením reklamovaného loga na výrobcích, tabulích, dresích atd.
A reprezentace je jasná - viz §25/1/t nejsou daňově uznatelné "výdaje na reprezentaci, kterými jsou zejména výdaje na pohoštění, občerstvení a dary" - to platí pro všechny bez ohledu, kterou činností se zabýváte.
Asi to lépe nevysvětlím :-((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
10. 10. 2005 15:45
Naší činností jsou rekl.a propagační služby.Jak zaúčtovat fakturu za "firemní meeting", kde je rozepsáno ubytování, doprava, galavečer a občerstvení?