Re: Třistranný obchod
Dobrý den,
domnívám se, že jde o třístranný obchod na základě celního dokladu, ve kterém je odesílatel Island a v příjemci zřejmě spediční firma z Dánska. Česká firma je uvedená až ve zvláštních záznamech. Fakturu na přijaté zboží mám přímo od Islandu.
Omlouvám se, setkávám se s tím poprvé a tak může být mé zdání chybné a o třístranný obchod jít nemusí.
Předem děkuji
K.
Re: Třistranný obchod
Asi jsem si to opravdu vyložila špatně. KS nemám,pouze fakturu, ale ve všech ostatních dokladech figuruje pouze česká a Islandská firma (kromě tedy JSD a celní deklaraci, zde je Dánská firma). Dle dodacího listu je zboží dodáno do Prahy. V tom případě by se jednalo do dovoz zboží a musela bych přepočítat JSD, které je v EUR? (původní faktura je na USD) (řádek 7,8??)
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
24. 1. 2017 11:27
Dobrý den,
prosím o radu ohledně třístranného obchodu. Jde o dovoz zboží z Islandu, který je v Evropském hospodářském prostoru. Zboží dorazilo do Dánska, kde byl vyhotoven celní doklad. Nevím, jak mám vykázat fakturu z pohledu DPH, dle mého názoru je místo plnění v Dánsku. Uvedu ale podle §17 částku ve svém daňovém přiznání na řádek 30, 31? V souhrném hlášení je prosím jaký kod?
Předem děkuji