Re: Prosím o právní radu
Děkuji za odpověď,ale to mi podle odpovědi soudu nesouhlasí.
4.července mi byl doručen soudem platební rozkaz (5.-6.července = státní svátky) osobně jsem podala odvolání včetně kopií složenek o platbách na který byl vydán platební rozkaz a to 20.července ve stejný den nabyl platební rozkaz právní moci a odvolání mi bylo zamutnuto neboť nebylo podáno do 19.července.
Už se v tom nějak motám a také nechápu když jsem doložila,že platby jsou uhrazeny v termínu musím je znova zaplatit ( + úroky,poplatky a náklady soudního řízení) vzhledem k zamítnutí odvolání.Je to vůbec možné? Žádala jsem též o prominutí soudních poplatků a nákladů řízení - v současné době jsem bez zaměstnání a fin. příjem mám životní minimum + dítě,které je v mé péči po rozvodu.
Prosím poraďte co dělat.
Děkuji
Předchozí odpověď (kalend.dny), je dobře. Odvolání mělo být podánod do 19.včetně. t.j.15 dnů. Zkuste požádat o odstranění tvrdosti, jako důvod uveďtle, že ač bylo odvolání podáno opožděně, platby byly uhraženy včas.
Dekuji Vam za radu a pomoc.Stejne se,ale nemohu dopocitat pokud je v pouceni 15dnu ode dne doruceni a ne od druheho dne po doruceni 15 den by pripadl na 18.cervence
Pokud by to tak bylo lze se odvolat z duvodu nespravneho pouceni?
Vim,hledam slovicka abych u soudu uspela , ale cely nas zakon a paragrafy jsou o slovickach a jedno slovo spatne formulovane meni vyznam cele vety tudiz zakona.Jak se rika " Jeden paragraf lze obejit druhym".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 10. 2005 21:15
Dobry den,
moc prosim o radu.
Pokud je v soudnim usneseni moznost odvolani do 15 dnu proti danemu usneseni a to ode dne doruceni pisemnou formou k prislusnemu soudu jakych 15 dnu se tim mysli?Jsou to pouze pracovni dny bez svatku a vikendu nebo vsechny dny vcetne vikendu i svatku?
Dekuji za odpoved.