Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2012 16:03
Dobrý den,
rád bych se zeptal na jednu věc. Jsme plátci DPH ze zákona od 1.4.2012 a podosažení hranice obratu jsem se stal od 1.7.2012 plátcem DPH, využívám služby reklamy na facebooku a google. Tedy z EU. Službu Google jsem začal však užívat od března 2012 že odebírám služby z EU se musím automaticky stát plátcem DPH k tomuto datu a být registrován? Pokud ano je možnost se tomu vyhnout např. zaplatit pouze DPH z těchto služeb bez nutnosti registrace k březnu? Objem peněz za službu Google 20 000,- /březen,duben.
Provádíme zdravotnické úkony pro samoplátce a jsme nestátní zdravotnické zařízení, které ze zákona je plátcem DPH od 1.4.2012 a po překročení obratu 1 mil.Kč do 3 měsíců, což se stalo k 1.7.2012.
Objednávka na službu Google měla jít na jinou internetovou firmu, která tyto služby pro nás zajištuje a bude nám fakturovat včetně své práce. Jenže registrace byla provedena na naše zařízení a fakturace přišla k paní účetní a ta zaplatila bankou částku.
Ptám se zda je nějaká možnost toto řešit jinak, tlačil jsem i na internetovou společnost, ale marné. Asi z toho plyne nepříjemnost a provést registraci k dřívějšímu datu.
Prosím o odpověd.
Děkuji--svoboda