DPH

• (neregistrovaný)

18. 12. 2012 16:03

Dobrý den,

rád bych se zeptal na jednu věc. Jsme plátci DPH ze zákona od 1.4.2012 a podosažení hranice obratu jsem se stal od 1.7.2012 plátcem DPH, využívám služby reklamy na facebooku a google. Tedy z EU.  Službu Google jsem začal však užívat od března 2012 že odebírám služby z EU se musím automaticky stát plátcem DPH k tomuto datu a být registrován?  Pokud ano je možnost se tomu vyhnout např. zaplatit pouze DPH z těchto služeb bez nutnosti registrace k březnu? Objem peněz za službu Google 20 000,- /březen,duben.
    Provádíme zdravotnické úkony pro samoplátce a jsme nestátní zdravotnické zařízení, které ze zákona je plátcem DPH od 1.4.2012 a po překročení obratu 1 mil.Kč do 3 měsíců, což se stalo k 1.7.2012.
    Objednávka na službu Google měla jít na jinou internetovou firmu, která tyto služby pro nás zajištuje a bude nám fakturovat včetně své práce. Jenže registrace byla provedena na naše zařízení  a fakturace přišla k paní účetní a ta zaplatila bankou částku.
    Ptám se zda je nějaká možnost toto řešit jinak, tlačil jsem i na internetovou společnost, ale marné. Asi z toho plyne nepříjemnost a provést registraci k dřívějšímu datu.
    Prosím o odpověd. 
    Děkuji--svoboda

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).