Re: Náležitosti pracovní smlouvy
při přehlášení k jiné zdr.pojišťovně se vystavuje změnový lístek pro zaměstnavatele, tak žádný problém a co se týká změny čísla účtu, tak mám vytvořen tiskopis, na kterém mi zaměstnanec sám napíše své číslo účtu a vlastně požádá o převod mzdy na účet...založím do jeho složky....tak ať není paní účetní tak "kách"...
Re: Náležitosti pracovní smlouvy
Loni, nebo už předloni jsem četla, že je nutné rodná čísla z pracovních smluv odstranit (znečitelnit) a od ledna letošního roku už je v prac. smlouvách vůbec neuvádět. Takže to tak dělám, ale protože se rodné číslo vyskytuje jinde, stejně ho musím vědět a poznačím si ho (ne do prac. smlouvy). Co se týká té zdravotní pojišťovny, je nesmyslné uvádět ji do pracovní smlouvy. V pracovní smlouvě jsou přece údaje, ať povinné nebo nepovinné, které si sjednává navzájem zaměstnanec se zaměstnavatelem. A zdrav. pojišťovnu si přece spolu nesjednávají. Mám ji jen od zaměstnance označenou v dotazníku. Ani číslo účtu nepíšu do pracovní smlouvy, pouze zaměstnanec zase v dotazníku napíše, že chce mzdu na účet a napíše to číslo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 10. 2005 8:34
Hezký den, chtěla jsem poprosit, zda-li nevíte, jestli je možné v pracovní smlouvě uvádět č.účtu zaměstnance a zdravotní pojišťovnu. Naše mzdová účetní říká, že je to chyba. Kvůli případné změně účtu nebo pojišťovny by se pak musela měnit i smlouva. Je tomu opravdu tak? Děkuji