ČSÚ prudí stále víc a stále menší
Obecný prolog - ČSÚ začíná být čím dál větší otrava a buzeruje i podnikatele, jejichž podíl na HDP je hluboko pod hranicí chyby ve statistické chybě.
Obávám se, že je tam i kolonka pro vlastní práci. Měl jsem stejný případ, OSVČ bez zaměstnanců, posílali mu to několik let a když to zkraje ingnoroval, několikrát ho upomínali mailem i telefonicky. Tak jsme si vymysleli, že dělá 5 dní v týdnu 10 hodin denně a dva týdny v roce má dovolenou. Tj. 50 týdnů x5 dníx10 hodin= 2500 hodin. To jsme poslali dva roky po sobě a přestali ho obesílat.
2015 tam byla kolonka pro práci majitele
Teď jsem se díval, za rok 2015 tam byly i hodiny vlastní práce. Ono je to vyplnit v PDF, odeslat XML mailem a hotovo, ale když je jich tolik - teď začli zase bombardovat, spotřeba paliv, výkaz o odpadech, měsíční tržby, ať už fakt jdou do Gaussovy křivky.
Re: 2015 tam byla kolonka pro práci maji
2500
>>>>>>>>hodin. To jsme poslali dva roky po sobě a přestali ho
>>>>>>>>obesílat.
>>>>>>>Přesně tak, posílala bych s nulami stále dokola,
>>>>>>>protože za nesplnění povinností hrozí až 100 000,-
>>>>>>>pokutou...
>>>>>>Teď jsem se díval, za rok 2015 tam byly i hodiny
>>>>>>vlastní práce. Ono je to vyplnit v PDF, odeslat XML
>>>>>>mailem
>>>>>>a hotovo, ale když je jich tolik - teď začli zase
>>>>>>bombardovat, spotřeba paliv, výkaz o odpadech,
>>>>>>měsíční
>>>>>>tržby, ať už fakt jdou do Gaussovy křivky.
>>>>>Sprááávně :-)) Jojo paliva už jsem poslala, fascinuje
>>>>>mě přepočet litrů nafty na tuny:-))) Všichni
>>>>>přepočítávají, to by nebylo jednodušší sebrat data v
>>>>>litrech a
>>>>>ve finále si to přepočítat? Šiš jak mě irituje celá
>>>>>statistika......
>>>>tuhle mě málem mrsklo, když jsem viděla v datovce
>>>>hned
>>>>tři výkazy, dosud se spokojili s jedním za rok (
>>>>případně 4 ks po čtvrtletích )...přitom jsme malá
>>>>firma,
>>>>kéž by s tím šli do ...
>>>
>>>teď se zase nějak rozmohli,statistika. my, malá firma
>>>a přišlo nám teď,že chtějí výkazy za celý rok 2016 a
>>>letos každý měsíc posílat tržby!
>>Jak pravil kdysi jeden můj kolega, koukaje na papír
>>plný prázdných obdélníčků "ježišmarja, tolik čísel si
>>budu muset vymyslet?"
>Přesné!! A to si vezměte, že podle těhle čísel se pak
>řídí a prezentuje celé národní hospodářství:-))
Já silně protestuji proti dehonestaci statistiky! Uvědomujete si vůbec, že zpochybňujete čísla pana ministra a jeho 100% nárůst tržeb u pohostinství za prosinec? Chcete mít snad za vinu propad tržeb v ČR a potažmo recesi ekonomiky? Jak si to vůbec dovolujete!
Re: OT: 2015 tam byla kolonka pro práci
Nevíte, kdy dojde ke změně zákona a bude se zaokrouhlovat na celé koruny nahoru? (To by byl fofr s jejich prodejem...nebo spíše spálením..:)
Někdo navrhoval, že pan CD by měl doplnit komiksové příběhy Daňka Krátila o vlastní čísla. Konečně by to bylo čtivé.
Re: ÚNP 4-01
Ano, je tam kolonka na praci majitele a na jeho odpracovane hodiny. Je to v sekci A059a. Take mi to letos prislo a koukam na to jak tele na vrata. No hodiny si nejak nastrelim a bude, zbytek jsou temer nuly (krome poctu provozoven, kde jsou 1 :)
------
01 Celkový počet pracujících majitelů firmy k 31.12. [1]
02 z toho počet majitelů, pro které byla práce ve firmě hlavní činností
03 Počet spolupracujících členů domácnosti, pro které byla práce ve firmě hlavní činností,
k 31.12. [1]
04 Počet odpracovaných hodin majiteli firmy (vztahuje se k ř.01)
05 z toho počet odpracovaných hodin majiteli, pro které byla práce ve firmě hlavní činností (vztahuje se k ř.02)
06 Počet odpracovaných hodin spolupracujícími členy domácnosti (vztahuje se k ř.03)
---
[1] Majitelé a spolupracující členové jejich domácnosti, kteří byli v pracovněprávním vztahu ke své firmě jako zaměstnanci a pobírali mzdu, musejí být vykázáni v oddílu A101a. V oddílu A059a se proto nevykazují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 2. 2017 8:35
ÚNP 4-01
dostal jsem požadavek na vyplnění výkazu, nemám a neměl jsem zaměstnance, nikoho na jakýkoliv pracovní poměr a žádná spolupracující osoba
je to asi nesmysl, aby to po mně chtěli¨děkuji