Re: Kurz - vyúčt.zálohy
**
U zálohovky nic neučtujete,ani nepřepočítáváte, až při přijetí úhrady zaúčtujete platbu ve Vašem případě v CZK 221/324 a jelikož jste o zálohovce neúčtovala, nemohou Vám vzniknout žádné kurzové rozdíly.
Vystavíte DD k přijaté platbě- na částku přijatou (spočítáte shora, vše v české měně, t.j. základ daně a výše daně a nevidím důvod uvádět celkovou částku v cizí měně, když Vám platili v CZK.
U konečné faktury odečtete základ i DPH dle vystaveného DD ke skutečné úhradě a pokud bude nějaký doplatek a budete skutečně domluveni, přepočtete konečnou částku k úhradě na cizí měnu.
Nemá ale cenu posílat fa v cizí měně, když potom platí v CZK. Samozřejmě, že se to může stát, že se situace mezitím změní, potom se toto ale musí řešit vzájemným zápočtem závazku v různých měnách (fa v cizí měně, úhrada v CZK):
... tento Vám musí poslat platící strana... oznamujeme Vám, že jsme provedli úhradu závazku ve výši .....Kč, sjednaného v cizí měně.
Z tohoto důvodu provádíme zápočet uhrazené částky .....Kč s částkou závazku č.fa sjednaného v cizí měně a pro přepočet byĺ použit kurz ze dne úhrady t.j. dne .....
Tímto je náš závazek vůči Vám vyrovnán a na znamení souhlasu prosíme o potvrzení a vrácení jedné kopie.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 10. 2005 9:53
Dobrý den,
prosím Vás, mohli byste mi poradit, jak je to s kurzy u vyúčt.faktury?
Vystavila jsem zálohovou fakturu v EUR a přepočetla jsem to na CZK dle kurzu ze dne vystavení faktury. Ceská firma nám zaplatila zálohu v CZK. Vystavím vyúčtovací fakturu na vyúčtování platby (základ + DPH) se stejným kurzem jako zálohovou fakturu nebo to přepočtu kurzem ke dni vystavení faktury vyúčtovací? To by se mi ale "rozeběhly" částky ze zálohové faktury a vyúčt.faktury.
Předem mockrát děkuji.
S pozdravem