Re: Mateřská a nemocenská
Bez podrobnějších údajů o výši vyměřovacího základu a zaopo-
čitatelných kal.dnech nelze přesně spočítat Váš průměr na nemocenskou, ev. na pobírání PPM (mateřská). Ale vezmu-li v úvahu Váš údaje o výši hrubé mzdy,dá se hrubě odhadovat ,že výše Vaší nemocenské bude cca 300,- Kč /den = 9000,-Kč.
měsíčně).Při nástupu na PPM se začíná průměr počítatr znova, jako u nové nemoci, jedná se o nový druh dávky. Nikoli o pokračování nemoci, kdy by byl použitý dosavadně placený průměr . Termín skončení pracovního poměru má na pobírání PPM vliv v tom, že ochranná lhůta činí 6 měsíců v případě, že na PPM do této doby(pojištění) nastoupíte, nebo přejdete z nemoci do PPM.Je to co nejjednodušeji podáno.
Nastupujete-li nna PPM koncem dubna, Váš průměr bude vypočten od března( včetně) do dubna 2004. To je za posledních 12 kal.měsíců.Pokud p.p. trval kratší dobu, tak za tuto kratší dobu.Přeji Vám , aby vše dopadlo k Vaší spokojenosti.
:))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 10. 2005 10:14
Přeji dobrý den,
mám dotaz a předem děkuji za odpověď.
Jsem těhotná a termín porodu mám konec dubna. Pracovní poměr mi končí 31.12., vím, že mi zanikne, když je na dobu určitou.
Jsem od 13.9. na nemocenské a nevím, jestli budu ještě dál.
Když bych byla na nemocenské třeba až
do 31.12. ovlivní mi to přiliš výši mateřské?
Mám od 01/2005 hrubou mzdu pravidelně
13 000,- hrubého.
Kolik mi bude činit mateřská, budu-li na nemocenské od 13.9-31.12.2005 a po skončení PP budu na nemocenské až do nástupu na mateřskou, tzn. cca 3 měsíce.
A kolik by mi činila mateřská, když nemocenskou k 31.10. ukončím? MOckrát děkuju za odpověď.