Re: dovolená
Z DPČ nárok na dovolenou neplyne. Do konce roku budete mít nárok na 3/12, pokud odpracujete 60 dní. Pokud ne, tak pouze na 1/12 za každých 22 odpracovaných dní. Určení kdy budete dovolenou čerpat záleží na dohodě se zaměstnavatelem. V případě, že by Vám dovolenou poskytl před splněním podmínek (viz § 109 ZP) a Váš pracovní poměr by byl ukončen předčasně ve zkušební době, má automaticky právo si strhnout z Vaší mzdy náhradu za přečerpanou dovolenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 10. 2005 10:20
18.7.2005 až 26.8.2005 jsem podepsla dohodu o pracovní činnosti. Od 5.9.2005 jsem zaměstnancem a podepsala jsem smlouva na dobu určtitou, smlouva končí 31.12.2005. Klolik dní mám nárok na dovolenou a kdy moho začít dovolenou čerpat. Jsem v 3měsíční zkušební době.
Děkuji za odpověďi!