Re: Mzda při skončení prac. poměru a nem
>>Prosím o radu. Zaměstnankyně byla celé zárí na
>>neschopence. K 30.9.2005 dala výpověď dohodou. Od
>>1.10.2005
>>je uschopněna. Já jí teď musím proplatit nevybranou
>>dovolenou 5 dní a odměny. Náhrada za dovolenou čínní
>>3000,- + odměny 2000,-. Jak se vypočítá čistá mzda a
>>odvody? Nebo odvody nebudou, když za dobu nemoci se
>>pojistné neplatí? Děkuji.
Za dobu nemoci se sice neplatí pojistné, ale protože bude pobírat příjem, z kterého musí být pojištění (oboje) odvedeno, tak ano,platí. Pozor však na správné vykázání tohoto příjmu (doplatku) na ELDP. Záleží,kdy budete tento účtovat.
Pokud v září s poslední nemocenskou, vyhodíte 30 dnů z vyloučenýchj dob. Nebo zúčtujete za říjen a to jako příjem po skončení prac.poměru. První varianta je však správná.
3. 000+2000=5000 = HM
>ZP - 4,5% 225 Kč
>SP 8 % 400 Kč
>
>Daňový základ = 4375 - dále postupujete v závislosti
>na tom, jestli má podepsané daňové prohlášení nebo ne a
>jaké uplaňuje odpočty (na děti apod)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 10. 2005 11:13
Prosím o radu. Zaměstnankyně byla celé zárí na neschopence. K 30.9.2005 dala výpověď dohodou. Od 1.10.2005 je uschopněna. Já jí teď musím proplatit nevybranou dovolenou 5 dní a odměny. Náhrada za dovolenou čínní 3000,- + odměny 2000,-. Jak se vypočítá čistá mzda a odvody? Nebo odvody nebudou, když za dobu nemoci se pojistné neplatí? Děkuji.