Re: Faktura do EU!!
EU dodalo zboží do ČR naší firmě. My jsme prodali dál a po čase se jistilo, že zboží je vadné. Následovala výměna a náš odběratel nám vyfakturoval náklady, které měl s touto reklamací spojené (cestovné, práce navíc atd.) My jsem se dohodli s EU, že jim tyto náklady přefakturujeme.
Jsou to vedl. náklady k pořízení zboží z EU, lepší by bylo, kdyby Vám zákazník vystavil dobropis, ale pokud to nejde, Vy tedy tyto vícenáklady vyfakturujete. Do DPH ale tak, jako pořízení zboží z EU, ale s mínusem samovyměříte + - do daň.přiznání.
Pro tuto fa použijete pro přepočet základu pro výpočet DPH kurz původní faktury
Musíte také uvést číslo původní faktury z EU, ke které se tyto vícenáklady vztahují.
Snižuje se tímto vlastně hodnota zboží pořízeného z EU.
Do Souhr. hlášení ne.
ano, samo, to s tím nemá nic společného.
Na výstupu nefakturujete, protože se jedná o samostatné osvobozené plnění (za splnění podmínek pro toto osvobození - oba musíte být plátci a zboží musí přejít hranice...)
Normálně si uplatníte, jako od každého českého dodavatele.
15000Kč - základ daně přepočtete kurzem (na dohodnutou měnu), daným ve směrnici a budete fakturovat do EU (pochybuji, že jste se dohodli na fakturaci v Kč)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 10. 2005 11:17
Prosím pomoc!
Přišla nám faktura na sumu 15 000 + 19% 2 850 = 17 850,- Kč (náhrada nákladů z reklamace). Tuto sumu máme přeúčtovat do EU. Jak to udělat? Vzít celkovou sumu 17 850* kurz EUR a to uvést na faktuře? A jak to bude s DPH, kam v přiznání atd. Hledala jsem v zákoně, ale žádný návod jsem nenašla.