Re: Zařazení osobníhí automobilu
Auto do podnikání můžete vložit, ale za určitou cenu: pokud jste ho pořídila v době 5 let před jeho vkladem, tak je to cena pořizovací(musíte doložit dokladem), pokud jste ho pořídila dříve tak je to cena odhadní. Z takto stanovené ceny budete uplatňovat odpisy, dále můžete dávat do výdajů opravy a další ...Pokud budete auto používat i soukromě, tak se výdaje krátí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 10. 2005 16:21
Mám takový dotaz začala jsem podnikat vedu jednoduché účetnictví.K podnikání používám své staré osobní auto,platím silniční daň a v nákladech uplaňuji pouze PHM a oleje,žádné opravy ani jiné náklady týkající se tohoto OA.
Mám tento OA zavést do účetnictví dnes má hodnotu nula?
Jak se postupuje v tomto případě?
Děkuji:)