Re: Hlavní a vedlejší PP a mateřská
v matkách nejsem kovaná, určitě vám odpoví někdo, kdo zná tuto problematiku lépe - já se domnívám: Aby vám vznikl nárok na PPM, musíte splňovat podmínku účasti na nemocenském pojištění v posledních dvou letech před porodem po dobu alespoň 270 dnů. Dále nárok na PPM plyne i ze souběžných pracovních poměrů, ale právě tuto podmínku 270 dnů z VPP nebudete splňovat, tudíž vám nárok z VPP na mateřskou nevznikne, tj. nárok na peněžitou pomoc v mateřství by vám vznikl pouze z hlavního prac.poměru a tam byste navíc ještě měla mít krácený plat ??! tzn. že by se vám snížil vyměrovací základ. Také si dejte pozor na to, kdyby vás v době mateřské požádal o výpomoc, např. ke konci roku - inventury, uzávěrky - a šla byste do práce byť jen na 3 dny a pracovala byste na základě prac.poměru z něhož vám byla dávka přiznána (mateřská), za tyto 3 dny vám PPM nenáleží! PPM bude poskytována místo za 196 dnů (28 týdnů x7 dnů) jen za 193 dnů!
Re: Hlavní a vedlejší PP a mateřská
ještě jsem si vzpomněla, jak jste se ptala na nemocenskou - tu byste si z VPP uplatnit mohla (za určitých podmínkek), ale musela byste si nechat vystavit 2 pracovní neschopnosti - jednu podat z HPP, druhou z VPP, to samé platí i u ošetřovačky, jen u DPČ se ošetřovačka neplatí, ale já bych do toho, kam vás tlačí váš zaměstnavatel, nešla ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 10. 2005 7:41
Dorý den,
chtěla jsem se zeptat zaměstnavatel chce abych u jeho druhé firmy pracovala na vedlejší PP s tím že mi rozdělí stávající plat co mám u Hlavního pracovního poměru. Chci se zeptat bude to mít nějaký vliv třeba na mateřskou? nemocenskou? že bych pak měla nižžší výpočet děkuji? prostě s jakými argumenty bych mohla za ním jít proč to tak nechci ? klidně přistoupím na to ať na ten vedlejší PP si zasílá plat sobě .