Re: Prohlášení o čistém příjmu podnikate
Díky, paní Jašo, študuju,čtu, ale jasno nemám...omlouvám se, jsem člověk paragrafů neznalý.Prohlášení o čistém příjmu po mně chtějí za 04-09/2005,čili předcházející pololetí.Za toto období jsem měl příjmy z podnikání a přídavky na děti,jsem rozvedený.Běžné výdaje u podnikání vč.odvedeného pojistného.
Podle tohoto zákona a odstavců a článků a pod.bych měl tzv.čistý příjem,neboli rozhodný příjem pro soc.dávku stanovit jako průměr z příjmů r.2004 ....1.7.2004-30.6.2005?Už asi troubnu..děkuji za pomoc neznalému.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 10. 2005 11:24
Dobrý den,ze zdravotních důvodů mám přerušenu živnost,oznámení na úřady jsem provedl,ale pro uznání soc. dávky po mně požadují čistý příjem z podnikání za půl roku zpět po jednotlivých měsících..tzn.období roku letošního,kdy vlastně nemusím mít zohledněny všechny příjmy a výdaje,připadá mi to jako zkreslená informace pro stanovení dávek,měl jsem za to, že se bere za rozhodující období vždy období uzavřené,např.r.2004,kdy bych předložil daňové přiznání...
děkuji všem za názory