Re: Mateřská dov. - zánik podniku /PROSI
Ano, můžete dostat výpověď podle ZP par.46 odst.1 a), to jest ruší-li se organizace. Pak nejste chráněna ZP . Chodit nikam nemusíte, výpověď by Vám měli zaslat a to do vl. rukou, po skončení 3 měsíční výpovědní lhůty máte nárok na odstupné min. ve výši 2 průměrných měs. výdělků.( ve Vašem případě to budou výdělky pravděpodobné).
Zřejmě chtějí s Vámi ukončit p.p.dohodou.Pokud by bylo naformulováno, že se jedná o skončení z organiz.důvodů s odvoláním na přísl.par., s tím, kdy skončí Váš p.p. a že bude při jeho skončení vyplaceno odstupné, a hlavně- bude-li to vyhovovat Vám,takovou dohodu můžete podepsat bez obav.
Přeji Vám hodně štěstí.:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 10. 2005 13:07
Mohu poprosit, jaká mám práva nebo povinnosti při zániku podniku, který mě vyzval abych se dostavila ze své mateřské dovolené /jsem těsně po porodu/. Je mi jasné, že končí podnik a nebudu tam moci už pracovat, ale mohu dostat z toho důvodu nyní výpověď? Moc děkuji za odpověď,Radka