Re: Dobropis za obaly z EU- kontrola !!!
1)ano
2)ano
3)ano dle §42/4a - den doručení
4) Intrastat nevím
5) číslo původního dokladu doplňuji na fa (zákazník tam většinou uvede jen č. objednávky a název zboží, tak si to přiřadím=nemají třeba dle jejich zákona takovou podmínku, tak jim to nemůže náš zákon přikazovat-doplním tedy sama)
6)v takovém případě dle možností mého SW si tento dobropis zapíši např. na 3, protože u každého bude v daň.tabulce jiný kurz(jinak to u mne nejde). Potom si jen pohlídám u plateb nebo zápočtu, že se vlastně jedná z jejich strany o jeden dobropis.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 10. 2005 14:02
Dobrý den,
mohu poprosit o kontrolu správnosti mého postupu:
dobropis ze Španělska za vrácené obaly (palety,cívky)
došel 10.10.2005, vystaven 30.9.2005, obaly se vracely 14.9.2005
-kurz účto - dle směrnice pevný říjnový
-kurz DPH - kurz původní faktury
- přiznání DPH - tady jsem na rozpacích: dle data na dokladu bych to dala do 9/05, ale dle § 42 odst.4a až do října - poradíte??
- v Intrastatu to bude za 9/05 kurzem září pod pohybem
2 mínusem ??
A ještě se jen zeptám: na faktuře není od dodavatele napsáno číslo pův.dokladu.Mohu ho tam dopsat já nebo na zahr.dobropisu být nemusí?
A jak by to bylo s kurzem pro DPH, když by se dobropis vztahoval k více dodávkám??
Děkuji moc za ochotu a Váš čas, toto řeším poprvé.