Re: jak opravit chybu z roku 2004
Nepíšete, kdy byla skutečně uhrazena. Předpokládám, že až v r.2005. V tom případě Vám nemohla sedět inventura pokladny, takže nejdříve vyřešte tento problém. Pokud jste fa uhradili v r.2005 (asi účetním zápisem 321/2xx), pak potřebujete srovnat saldo a asi by Váš zápis byl správný. Otázka je, co s pokladnou, protože v roce 2004 měl vzniknout přebytek a nyní Vám Vašim zápisem vznikne manko, tj.v účetnictví budete mít víc než fyzicky v pokladně (pokud si pokladní v min.roce přebytek odebrala).
Jak prosím děláte roční uzávěrku, když Vám nesedí účet 321 a závazky, stav pokladny- skutečná hotovost !!! Jsem znechucena.
Dotaz zněl, jak opravit chybu. Nadáváním účetní nikomu nepomůžete. Případně nadáváním tomu, kdo se snaží najít nějaké řešení. Je jasné, co kde nesedělo, ale co s tím? Dodatečné přiznání ne, nemění se HV. Závěrku máte schválenou, tak prozraďte, co budete dělat, kromě znechucení? J.F.
Opravila bych v novém roce tak jak jste popsala a popsala "prosím, prosím, smutně koukám" chybu může opravdu udělat každý, ale proto tady máme roční uzávěrku, aby každý účet byl popsán co obsahuje a tam by na chybu měl účetní přijít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 10. 2005 14:34
Jak myslíte, že mám opravit chybu v účtování přijaté fa:
v 12/04 byla zaúčtována 501/211 místo 501/321.
Letos jsem proúčtovala v int. dokl. tuto částku 211/321.
Lze to nechat?