Re: nájem movitých věcí - zařízení resta
*** Jen můj názor: pokud by věc potřebovala opravu, pak nájemce nechá opravit na své náklady, protože je k tomu smluvně zavázán - tady by problém neměl být. Pokud by byla totálně zničena, pak bych naúčtovala náhradu škody (finanční) a vlastník by si ji zase koupil (znovu) "na sebe" ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 10. 2005 18:41
Klient bude pronajímat provozovnu - restauraci včetně movitéh zařízení. S nájemcem uzavírá dohodu, že za movité zařízení zodpovídá nájemce a při jeho poškození či zničení je povinen jej buď opravit nebo pořídit nový na své vlastní náklady. Pokud ten případ nastane, jak to bude řešeno z hlediska zaúčtování. Oba jsou plátci DPH, nájem budou zdaňovat, oba vedou daňovou evidenci. Když nájemce koupí novou věc, může si ji dát do výdajů a uplatnit DPH? Ale ta věc vlastně bude vlastnictvím pronajímatele - měla by se nějakým způsobem dostat do jeho majetku, ale on jí nehradí, tak teda vůbec nevím, jak z toho ven. Nějakým předávacím protokolem - nepodléhá to pak DPH na výstupu? Jsem z toho jelen. Prosím pomozte. Děkuji.